Letní scéna Harfa

Ivo Jahelka

„Zpívající právník“. Tímto titulem bývá folkový zpěvák a advokát Ivo Jahelka označován i mimo svého titulu JUDr., který získal na právnické fakultě UK v Praze. Věnuje se zhudebňování různých případů ze soudních síní. V současnosti žije v Jindřichově Hradci, kde provozuje advokátní kancelář.

Prvně se svými písněmi vystupoval v klubu Rubín na Malostranském náměstí v Praze. V roce 1982 uspěl na Portě v Plzni s písní Cikánská balada, kterou napsal už za svých studentských let a v roce 1985 byl zvolen osobností Porty. Ve stejném roce také vydal svou první LP desku Soudili se. Písně reflektující revoluci vyšly na deskách Ať žije spravedlnost a Veselá revoluce. V devadesátých letech vydal další tři alba a poslední CD Písně právnické u příležitosti Gala večera Právník roku 2008. V současné době vystupuje se svým pořadem „Písničky zpod taláru“.

Na televizních obrazovkách se objevuje v pořadu NEZNALOST NEOMLOUVÁ, kde divákům České televize snadnou a zábavnou formou vysvětluje různé právní problémy (např. insolvenční řízení, či téma ochrany osobních údajů). Vše doplňuje také svými písněmi a různými zajímavými zápisy ze soudních spisů či policejních protokolů.

Řídí se heslem „Život je nepřetržitá řada průserů nepravidelně po sobě jdoucích“, které u soudu pronesl jeden recidivista.

Bližší informace: www.ivojahelka.cz


TOPlist