Letní scéna Harfa

Kristýna Janáčková

Kristýna Janáčková si vždy přála být herečkou. Jejím rodičům se však více zamlouvala představa mít z dcery farmaceutku, a tak se tedy místo konzervatoře rozhodla jít na Masarykovo gymnázium ve Vsetíně. Její sen ji však neopustil a již brzy litovala svého rozhodnutí. Po ukončení střední školy začala ihned hostovat v Městském divadle ve Zlíně. Zde měla tu čest spolupracovat s režiséry jako jsou J.A.Pitinský, Petr Štindl, Martin Františák aj. Po třech letech získala angažmá v Komorní scéně Aréna v Ostravě. Po dalších třech letech se rozhodla na vlastní přání odejít do Prahy na volnou nohu. Z ostravského období nejraději vzpomíná na roli Panočky ve stejnojmenné hře v režii Sergeje Fedotova a inscenaci Svatba v režii Janusze Klimzsy a samozřejmě na spoustu dalších rolí.

V Praze navázala i na role televizní. První její televizní zkušeností byla pohádka Království potoků, kde si zahrála princeznu Annu. Poté následovaly další televizní nabídky. Její první nejvýraznější rolí, díky které se dostala do podvědomí diváků, byla role Kristýny Tiché v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Tady si ji tvůrci vybrali po shlédnutí třídílné detektivky Ďáblova lest v režií Jiřího Stracha, kde si zahrála studentku Kláru. Po odchodu ze seriálu následovaly další televizní filmy, seriály a pohádky. Na čas zakotvila i v seriálu Cesty domů v roli Evy Janákové.

Momentálně spolupracuje s divadelní společností Studio DVA a Divadlem Artur. Natáčí nové projekty a věnuje se také dabingu.


TOPlist