Letní scéna Harfa

Barbora Mottlová: Kráska, která okouzlila První republiku i celý Přístav

28.07.2016 09:00

Znáte ji z filmového plátna i televizní obrazovky, kde v současnosti září třeba v seriálu Přístav. Do toho moderuje, cestuje a vůbec žije naplno. Herečka Barbora Mottlová je doslova na roztrhání, na rozhovor pro Harfa magazín si ale čas našla.

Jako herečku a modelku vás mohli čtenáři vidět v mnoha outfitech. Jaký styl však preferujete v soukromí?

Protože často vyrážím do společnosti a neobejdu se bez barevných šatů a podpatků, tak v soukromí dávám přednost pohodlným a jednoduchým kouskům. Kecky, legíny, volný vršek a jde se!

Jak často vyrážíte nakupovat? A jak si to nejvíc užijete?

V podstatě jsem v obchodě s oblečením každou chvíli, ale zas tak moc úspěšná nejsem. Zbožňuju cestování a nejvíc si užívám, když si nakoupím v cizině nějaké originální kousky, které mi pak připomínají i zážitky z cest. No a jako každá správná ženská mám velikou sbírku oblečení, lodiček a doplňků.

Jste vystudovaná módní návrhářka. Spoléháte se na svůj vkus, nebo si raději necháte poradit od vizážistky či stylistky? Nakupujete s rozvahou, nebo jste impulzivní, a když se vám něco líbí, tak to prostě musíte mít?

Jak jsem říkala, mám garderóby nasbíráno na tři životy, a tak mě prostě musí něco uchvátit. V tom mém fundusu se vždy najde něco, s čím to sladit :) Nebráním se radám, ale je fakt, že není moc času na to, s každým outfitem se radit. A pak, asi už bych to nebyla tak úplně já.

Čím jste si naposled udělala radost?

Já si dělám radost pořád :) Ráda se rozmazluju třeba dobrým jídlem. A samozřejmě cestováním. Nedávno jsem se rozmazlila výpravou na safari v Botswaně, i když to bylo pracovně. Natočili jsme tam dokument s fotografem Peterem Slavíkem. No, myslím na sebe.

Diváci vás znají zejména ze seriálů. Na který vzpomínáte nejraději?

Vzpomínám ráda na všechny. Pravda, role se žánrově moc nelišily, ale každý měl něco do sebe. Třeba Život je ples na ČT nebo teď Přístav na TV Prima.

Zazářila jste v První republice. Jak se vám líbí ta doba a její estetika? Líbilo by se vám v ní žít?

To jste mě pobavila. Právě od zhlédnutí dokumentu Zkáza krásou od Heleny Třeštíkové se ve mně spustila prvorepubliková vlna. Na černobílých filmech plných gentlemanů, krásných rób zdůrazňujících ženskou krásu a naivních komediálních zápletkách jsem vyrostla. Teď si znovu pouštím všechny ty skvělé filmy s Vlastou Burianem a Adinou Mandlovou. Čtu autobiografie prvorepublikových herců, koukám na dokumenty Standy Motla. No prostě jsem tomu propadla. A rozhodně by se mi líbilo žít v takové době, ovšem bez těch příšerných válečných a politických hrůz, kvůli nimž osobnosti té doby mnohdy zaplatily vysokou daň.

Cítíte se „víc doma“ před kamerou, nebo na jevišti? A v čem jsou pro vás tyto dvě tváře herectví rozdílné?

Ono je to asi tak rozdílné jako číšník a kuchař. Oba mají něco společného, ale v podstatě jsou to odlišné praxe. Byla jsem teď sedm let v angažmá v Šaldově divadle a jsem ráda, že jsem se rozhodla odejít. Divadlo je nádherná věc, ale potřebovala jsem se trochu nadechnout. Teď, když jsem na volné noze, nacházím mnohem více různorodého uplatnění, i když v divadle hraju dál. Před kamerou se mi v současné chvíli bydlí líp. Mám se pořád co učit a stále je co poznávat. V tom je to pro mě svěží a dynamičtější.

Co teď natáčíte? V jaké roli se na vás diváci mohou těšit?

V současné době natáčím již zmiňovaný Přístav a například nový seriál Doktorka Kellerová. Natáčím též lifestylový pořad Proměněno, který je plný módních tipů a povídání o kráse a osobnostech. Do toho koncertuju a moderuju. No, pořád je co dělat. Svoji práci miluju.

Kam se chystáte na letošní dovolenou? Můžete dát našim čtenářům nějaký svůj „tajný tip“, kam vyrazit?

V létě mám třicáté narozeniny, a tak bych ráda vyrazila na nějaké krásné exotické místo. Jeden z návrhů je Kuba, ale možná se podívám na druhou půlku zeměkoule, kterou ještě tolik procestovanou nemám. Lákal by mě Vietnam nebo ještě někam dál.

Jaký typ mužů vám imponuje?

Muž musí být osobnost. Je mi jedno, jestli je blond nebo plešatý. Jestli má velký nos nebo nohy jako kuře. Chlap prostě musí být Chlap. Člověk, který je pohodový a nemusí si nic dokazovat. Tím má veliké charisma. Imponují mi chlapi, kteří se chovají k ženě s úctou a kteří dokážou svoji partnerku pořádně chytit. Chlapovi také nesmí chybět tah na branku. Ať už je to v práci, nebo doma.

Převzato z časopisu Galerie Harfa

TOPlist