Letní scéna Harfa

Letní scéna Harfa - kulturní zážitek mezi nákupy

27.06.2013 22:27

V současné době lze v obchodních centrech kromě nákupů dělat spoustu jiných věcí. Ale jen v Galerii Harfa si můžete zajít na plnohodnotné divadelní představení. Celé prázdniny tady má letní scénu Divadlo Artur.

Jedinečný projekt, který nemá obdoby – to je Letní scéna Galerie Harfa. Za celým projektem stojí herec, moderátor a principál Jindra Kriegel. Letošní spolupráce Divadla Artur a Galerie Harfa navazuje na loňský úspěšný ročník.

„Jako většina příjemných věcí vznikl tento nápad při příjemném posezení s ředitelem OC Galerie Harfa panem Skorčíkem. Loni jsme zkusili pár představení, lidé reagovali nad očekávání dobře, takže letos hrajeme od 1. 7. do 1. 9. kromě svátečního víkendu nonstop,“ prozrazuje Jindra Kriegel.

VIP PRO KAŽDÉHO

I letos by návštěva divadla na střeše obchodního centra neměla přijít na velké peníze a užít si kus zábavy muže opravdu každý. Cena vstupenky je 289 korun – pro náročnější diváky si organizátoři připravili i novinku, a to v podobě VIP míst. „Lístky si muže koupit každý. Bonusem těchto míst je šampaňské, svíčka, květina, ovoce a obsluha před představením a o přestávce. To vše za příplatek 70 Kč na osobu,“ říká principál a dodává, že kromě klasiky – což jsou představení Dívčí válka, Hledám milence, Tři v háji – se mohou návštěvníci těšit i na premiéru nové hry Můžu k tobě? A ani to není všechno. „Novinkou bude hostování zaručených hitů jako Láska na tři s Oldřichem Víznerem a Světlanou Nálepkovou nebo Monology vagíny od Dáši Bláhové.“

MOŽNÁ PŘIJDE I KOUZELNÍK

Herecký soubor Divadla Artur se během roku rozrostl o další známé tváře, které se milovníkům kultury představí během léta. „Přímo z Ulice k nám nastoupila Kristýna Podzimková nebo z Babovřesk Lukáš Langmajer, toho si rozhodne nenechte ujít v roli doktora Flojda v komedii Můžu k tobě?“ láká na „střechu“ Jindra Kriegel a dodává, že je toho připraveno mnohem víc, na své si přijdou jak milovníci hudby, tak i rodiny s malými dětmi. „Kromě zmiňovaných divadelních představení budou každou neděli pro děti pohádky a dětská představení například s Dádou Patrasovou, Pavlem Kožíškem nebo s Upírem Krejčím. Uvítáme i Zdeňka Izera a jeho Turné čtyř můstku. Další novinkou jsou hudební projekty jako koncertní verze hitu z muzikálu Děti ráje, s tím nejlepším vystoupí také Fešáci i s Petrem Novotným, Ivan Hlas Trio, Ivan Mládek, Jiří Schmitzer, Pavel Dobeš, Petr Bende, Rangers, Vladimír Mišík nebo Ivo Jahelka s Mirkem Palečkem. Vše o programu a předprodeji vstupenek najdete na www.letniscenaharfa.cz.“

ZA KAŽDÉHO POČASÍ

Protože se hraje pod širým nebem, samozřejmě se nabízí otázka, zda se hraje opravdu za každého počasí, anebo zda se program upravuje. Loni vše vyšlo na jedničku, přesto si pro jistotu organizátoři kryjí záda. „Ano, letos odehrajeme všechna představení bez ohledu na počasí. Máme připravené 2 verze mokrých variant. Lehké přeháňky – diváci dostanou zdarma pláštěnky. Pokud by byla situace více nepříznivá, přesuneme se do sousedního divadla Gong, které je vzdálené 200 m vzdušnou čarou,“ uzavírá Jindra Kriegel. První představení se na střeše Galerie Harfa odehraje 1. července.

Jan Čtvrtečka, převzato z časopisu Galerie Harfa

TOPlist